tala fou

sima1

Ole aofa'i ole fa'afefiloi ole vai fa'aitiitiga e sili atu ile aofa'i fa'afefiloi masani ile tele o taimi, ma o lona a'afiaga ile fa'atinoga ole sima e tatau ona fa'atatau ile tulaga fa'apitoa.

I le tulaga muamua, i le ultra-maualuga-malosi sima, ona o le vai-binder ratio o le ≤0.3 poʻo le maualalo e pei o le 0.2, e masani lava ona faʻaalia ai o le tulaga o le sima e le maaleale i le aofaʻi ovai fa'aitiitiga vai. Ina ia ausia le tulaga lelei o le suavai, e faʻaitiitia le vai. Ole fua ole vaila'au e masani ona 5-8 taimi ole fua masani, o lona uiga ole fua olepolycarboxylic acide manaʻomia ona oʻo i le 5% -8%. Mo sima i lalo ole C50, o se mea maualuga maualuga e ofoofogia. Ae ui i lea, o faʻaiʻuga o suʻega o loʻo faʻaalia ai o le malosi o le sima i tausaga taʻitasi e atiina ae lelei i lalo o lenei aofaʻi, ma o le 28d malosi o le sima ua saunia ma lenei malosi sili atu i le 100MPa.

O le mafuaaga e faapea: o le faasalalauina ovai fa'aitiitiga vaii luga ole sima ua na o le adsorption faaletino.Suavai fa'aitiitiga vaio lo'o fa'apipi'i molela'au i luga o sima sima. E ala i le faʻalavelave faʻalavelave ma le faʻafefe eletise, o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina o fasimea sima o loʻo faʻaumatia ma faʻasaʻoloto le vai. , E fa'apea ona fa'atuputeleina ai le sua o le sima, ma ona o lona fausaga fa'apitoa e pei o se selu, o lepolycarboxylic acidfaavaevai fa'aitiitiga vaie mafai ona taofia le sima vaega mai le toe faʻapotopotoina i totonu o se vaitaimi patino, o lea e lelei le faʻatinoina o le faʻatumauina. O le taimi lava ua mavae se taimi patino, o le sima hydration oloa o le a afifi atoa levai fa'aitiitiga vaimolela'au fa'apipi'i i luga ole sima. Ina ua uma levai fa'aitiitiga vaie puipuia mole mole, e mou atoa le ta'ape, ona le toe i ai lea o se aafiaga po o se aafiaga i le sima. O le sima e masani lava o le vai O le malosi o le sima e tupu masani.

Ioe, ona o le maualuga o mea e aofia aivai fa'aitiitiga vai, le fa'atonuga ovai fa'aitiitiga vaimolelaula i totonu o le sima e tetele. A maeʻa ona ufiufi nisi molelaʻau i oloa faʻamamaina sima, o loʻo faʻapipiʻiina mole fou i luga o le faʻaogaina o oloa faʻamamaina sima, e puipuia ai sima mai le vave faʻafefe. O loʻo faʻatulagaina se fesoʻotaʻiga, lea e faʻalauteleina ai le taimi faʻatulagaina i se tulaga patino, ae o le faʻatulagaina o sima lautele e le sili atu i le 24h.

I le tulaga lona lua, o levai fa'aitiitiga vaio ia lava e iai ni mea e fa'afefe ai le ea ma fa'aletonu, ma o le tele o taimi o le fa'afefiloi e mafai ona sili atu le leaga i le fa'atinoina o le sima. I se tulaga masani, o le aofaʻi o mea faʻalavelave e fuafua e tusa ai ma le vevela o le siosiomaga, manaʻoga inisinia ma le masani masani ovai fa'aitiitiga vai. O le adsorption e a'afia ai le fa'amama masani o le mea fa'amea sima. I le tulaga mama, o le taimi faatulagaina e matua faaumiumi, ma i le tulaga sili ona leaga, o le a le seti le sima mo ni nai aso pe tumau. E masani lava, mo le sima ua seti mo le 2 aso pe sili atu, ona o le tuai tele o le faʻaogaina o le faʻamamaina, o le a suia le ituaiga ma le aofaʻi o oloa faʻamamaina, e mafua ai le faʻaitiitia tumau o le malosi o le sima. O le mea moni, mo le auala occluding faupu'e (e masani lava 72-90h uluai seti) ma faufale sima tele e pei o faavae faaputuga, pulou, dams, ma isi, e manaomia se taimi faatulagaina umi. E masani lava, o le maualuga o le malosi e tatau ona fa'atupula'ia lelei i le taimi o le mamanu o le fua fa'afefiloi. Ia mautinoa o le malosi 28d e fetaui ma manaʻoga mamanu.

Le ea-entrainingvai fa'aitiitiga vaie sili ona fefiloi i ni nai taimi. Pe a talafeagai le mea o le ea o le sima i le fua faʻafefiloi masani, o le a faʻateleina le faʻaogaina o le ea pe a maeʻa ona faʻafefiloi tele i le tele o taimi. O le sima e le masani ai le mauoa, ma o le sima e mama ma opeopea pe a suo, e ogaoga A matala le sima ma pole pei o se falaoa, o le malosi o le sima e matua faaitiitia.

I le tulaga lona tolu, e tusa lava pe o levai fa'aitiitiga vaiia lava e leai se ea-entraining ma retarding ituaiga, ina ua uma ona faaluaina, pe afai e le fetuutuunai le taumafaina o le vai i le taimi, o le workability o le sima fou e mafai ona matua faaleagaina, e iu ai i le faalilolilo ogaoga. Suavai, faʻamavaeina, faʻapipiʻi i lalo, faʻamaʻaʻaina, ma isi, ma le le lelei o le tutusa ma le mautu pe a uma ona sasaa, ma le faʻaogaina o totonu, lea e oʻo atu ai i le faʻateleina o le vai-i-binder ratio o le sima faataamilo i le pa uamea, ma le faʻaitiitia o le malosi. , lea e matua pa'u'u ai le malosi o le pa uamea. O le tele o le tafe toto e mafua mai i le tele o mea faʻafefiloi o le a aliali mai foi i luga o le sima ma vaega o loʻo faʻafesoʻotaʻi ma le fomu, e mafua ai le faʻaitiitia o le malosi o nei vaega, ma le tele o faaletonu e pei o taʻe, honeycombs, ma pockmarked surfaces e faigofie ona aliali pe a aveese le limu, lea e mafai ai e le sima gafatia e tetee atu ai i fafo E matua faʻaitiitia, matua afaina ai le tumau o le sima.


  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Taimi meli: Tes-02-2021