tala fou

Aso Fa'asalalau:3, Sep, 2024

 

1

7. Aafiaga ole taimi faʻafefiloi ma le saoasaoa faʻafefiloi

O le taimi faʻafefiloi e iai sona aafiaga tuusaʻo i mea o loʻo i totonu o le sima ma le faʻasalalauina o aʻafiaga o faʻafefiloi sima i luga o le sima, ma e aʻafia ai le faʻaogaina, mea faʻainisinia ma le tumau o le sima. Afai e televave tele le faʻafefiloi, e faigofie ona faʻaleagaina le fausaga colloidal i totonu o le sima ma le paʻu eletise eletise lua i luga o le pito i luga o le sima, lea o le a iu lava ina aʻafia ai le taimi faʻatulagaina ma le paʻu o le sima i se tulaga tele. O le saoasaoa faʻafefiloi e manaʻomia ona pulea i totonu ole 1.5-3 minute. Afai e faʻaaogaina le auala faʻafefiloi mago, e mafai ona faʻafefiloi tutusa le sima e ala i le faʻaogaina o le vai faʻaitiitia talafeagai. Afai e manaʻomia le faʻaopoopoina o le vaifofo, e manaʻomia le toesea o le vai mai le faʻafefiloi i le taimi o le faʻatulagaina o le faʻaitiitia o le vai e faʻamautinoa ai le saʻo o le fua faʻatatau o vai-sima. Ina ia faʻamautinoa le paʻu o le sima ma tuʻuina atu le taʻaloga atoa i le matafaioi a le faʻaitiitia o le vai, e mafai ona faʻaoga saʻo le auala faʻafefiloi. E ese mai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaitiitia o le vai, o le faigofie o le faʻafefiloi o le sima e mafai ona faʻamautinoa e ala i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina tatau. Afai e manaʻomia se loli faʻafefiloi e felauaiga sima, e mafai ona faʻaopopo le vai faʻaitiitia i le loli faʻafefiloi 2 minute aʻo leʻi laʻuina e faʻateleina le saoasaoa o le faʻafefiloi o le loli faʻafefiloi ma faʻaleleia le aʻafiaga o le lafoaia.

8. A'afiaga o le vevela ma le susu

O le taimi fa'atulagaina, saosaoa fa'ama'a'a ma le vave malosi o fa'afefiloi sima e fa'atatau tonu i le vevela fa'amalolo. A maeʻa ona faʻaopopo le vai faʻaitiitia, o lenei mea e sili atu ona manino, ma o le a sili atu le taua pe a oʻo i lalo ole 20 tikeri Celsius le taimi faʻatulagaina. I le tulaga masani, o le maualuga o le vevela, o le vave foi lea o le faʻamamaina o le sima, ma le vave o le faʻafefe o le sima. O le vai saoloto i totonu o le sima o le a faʻaauau pea ona faʻaopoopo i luga o le sima e ala i le capillary, ma faʻateleina ai le faʻamamaina o le sima. O le vai maua fua i totonu o le sima ua fa'asa ma fa'aitiitia, lea e mafua ai le pa'u o le sima. E le gata i lea, o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o nisi faʻafefiloi sima o le a matua faʻaitiitia i luga ole 30 tikeri Celsius. O le mea lea, afai e manaʻomia le faʻaogaina i se siosiomaga vevela maualuga, e manaʻomia le faʻateleina o le aofaʻi o faʻafefiloi sima e aloese ai mai le faʻafefe o le vai. O le calcium la'au e iai se mea fa'atulagaina fa'agesegese. E mafai ona i ai se malosi faʻavae faʻapitoa pe a uma ona sasaa mo se taimi umi. I le taimi o le tausiga o galuega, e tatau ona faʻalautele le taimi faʻagata ma faʻasaienisi le fua. A leai, o le sima e faigofie ona ta'e tuga, matala luga ma fa'afefete a'o fa'aoga. I le faagasologa o le faʻaaogaina o le faʻaitiitia o le vai, ona o le maualalo o le ea, e le mafai ona faʻamaonia le faʻatulagaina o le faʻagesegese, ma e le manaʻomia le umi o le taimi taofi i le faagasologa o le faʻamalologa. O le mea lea, i le faagasologa o le faʻaopoopoina o mea faʻafefiloi, e tatau ona faia ma le faʻaeteete galuega faʻaleleia talafeagai e aloese ai mai le faʻaleagaina o le vai i le taimi o le tausiga.

9. Taimi e teu ai sima

I lalo o tulaga masani, o le puʻupuʻu o le taimi e teu ai le sima, o le a foliga mai e fou, ma o le leaga o le aʻafiaga o le plasticization o le sima. O le fou o le sima, o le malosi foi lea o le tau lelei, ma le tele o mea fa'a'ionic surfactants e fa'afefe. Mo sima fa'ato'a fa'againa, o lona fa'aitiitia o le vai e maualalo ma e vave ona pa'u. Mo sima e umi se taimi e teu ai, o nei faʻafitauli e mafai ona aloese mai ai.

2

10. Alkali i totonu o le sima

Ole mea ole alkali e iai foi sona aafiaga tuusao ile fetuutuunai ole sima ma vai fa'aitiitia. A'o fa'atuputeleina le alkali anotusi o le sima, o le a fa'aleagaina le a'afiaga o le sima. Pe a sili atu le vaega o le alkali i se vaega patino, o le ai ai foi se aafiaga ogaoga i le seti taimi ma le pa'ū o le sima. E le gata i lea, o le foliga o le alkali i totonu o le sima e iai foi se aafiaga tuusao i le faʻaaogaina o le faʻaitiitia o le vai. I lalo o tulaga masani, afai o loʻo i ai le alkali i le foliga o le sulfate, o lona aafiaga i le faʻaitiitia o le vai e itiiti ifo nai lo le tulaga o le hydroxide.

11. Gypsum i le sima

E ala i le faʻaopopoina o le sima gypsum i le sima, e mafai ona faʻatuai tele le faʻamamaina o le sima, ma e mafai ona aloese mai le faʻaogaina saʻo o le sima ma le faʻaitiitia o le vai, ma faʻaleleia atili ai le fetuutuunai o le sima ma le vai faʻaitiitia. E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, pe a maeʻa ona faʻaopoopoina se aofaʻi o le gypsum i le sima, e mafai ona faʻaititia lelei le adsorption o le vai faʻaitiitia i luga ole sima minerale C3A. E mafua ona o le gypsum ma le C3A e mafai ona tali atu e fausia ai le calcium sulfonate, lea o le a ufiufi saʻo ai le C3A, aloese mai le faʻamamaina atili o le C3A, lea e mafai ona faʻavaivaia ai le faʻaogaina o vaega C3A i luga o le vai faʻaitiitia. O ituaiga eseese o gypsum e eseese fua faatatau fa'amavae ma solubilities. O le ituaiga ma mea o loʻo i totonu o le sima gypsum o loʻo i ai se aafiaga tuusaʻo i le fetuutuunai i le va o le sima ma le vai faʻaitiitia. O le pore sua sulfate i sima sima e masani lava ona sau mai le sulfate faia e silicate sima, lea o le ai ai se aafiaga tuusao i luga o le sima hydration tali ma le workability o silicate sima sima. O ion sulfate i le gypsum e masani ona faia suiga eseese i le taimi o le oloina. Afai e maualuga le vevela o le faʻagasologa o le olo, o le gypsum dihydrate o le a faʻamama se vaega ma fausia ai le hemihydrate gypsum. Afai o le vevela i totonu o le fale e maualuga tele, o se aofaiga tele o le hemihydrate gypsum o le a fausia i lenei faagasologa, lea o le a iu ai ina oʻo atu i le faʻasologa o le sima pseudo-setting. Mo sima e itiiti vaega alkaline sulfate, i lalo o le adsorption malosi o sulfonic acid-faavae vai reducers, o le a mafua tuusaʻo le pa'ū sima vave lava. A fa'atuputeleina le soluble sulfate anotusi, o le adsorption o fa'aitiitiga vai maualuga-lelei o le a fa'aalia ai se fa'asolo i lalo.

12. Mea e olo ai sima

E mafai ona fa'aleleia atili le a'afiaga o le oloina o sima e ala i le fa'aogaina lelei o fesoasoani e olo ai sima. I le faagasologa o le gaosiga o le sima i le tele o kamupani sima mai fafo, o fesoasoani olo e masani ona faʻaaogaina i le tele. I tausaga talu ai nei, ina ua maeʻa le faʻatinoina o tulaga fou sima i loʻu atunuu, o manaʻoga mo le malosi ma le faʻalelei o le sima ua faʻaleleia atili, lea na tuʻuina atu ai manaʻoga maualuga mo le faʻaogaina o mea e olo ai. I le taimi nei, e tele ituaiga o mea e olo ai sima, ma o le numera o kamupani gaosi mea e olo ai i loʻu atunuu o loʻo faʻaalia ai foi se tulaga o le faʻaauau pea. O lo'o fa'aauau pea le fa'afaigaluegaina e le tele o kamupani gaosi mea e olo ai sima i le su'esu'ega ma le atina'eina o mea e olo ai le tamaoaiga, lelei ma faigofie ona fa'aoga. Ae ui i lea, o nisi tagata gaosi fesoasoani e sili atu le gauai atu i tau o gaosiga ma faʻapipiʻi laʻititi i le suʻesuʻega o le faʻaogaina o fesoasoani fesoasoani, lea e iai se aʻafiaga leaga i lona faʻaaogaina: ① O le faʻaaogaina o mea o loʻo i ai masima halogen e ono mafua ai le pala. o pa uamea i totonu sima. ② O le faʻaaogaina o le tele o le lignin sulfonate e oʻo atu ai i se faʻafitauli ogaoga o le le fetaui i le va o sima ma sima faʻafefiloi. ③ Ina ia faʻaitiitia lelei le tau o gaosiga, e masani ona faʻaaogaina le tele o otaota fale gaosimea, lea e iai se aʻafiaga leaga i le tumau o le sima. I le faagasologa o le gaosiga o le sima o loʻo i ai nei, o le alkali ma le chloride ion content, ituaiga gypsum, ma minerale clinker o loʻo i ai se aafiaga tuusaʻo i le tufatufaina atu o vaega sima. I le faʻaaogaina o mea e olo ai, e le mafai ona ositaulagaina le tumau o le sima. O le tu'ufa'atasiga o mea e olo ai e fai si lavelave. E na'o le fa'aogaina o mea e olo ai ma le talafeagai e mafai ai ona fa'amautinoa le a'afiaga o le sima. I le faagasologa o le gaosiga, e tatau i le au gaosi fesoasoani ona maua se malamalamaga atoatoa i le faagasologa o le oloina a le kamupani, ma fa'ata'ita'i ituaiga o mea e olo ai ma fa'avasega sima.

13. Fausia fa'afefiloi fua faatatau

Ole fua fa'afefiloi faufale e a'afia ile fa'afitauli fa'ainisinia, ae o lo'o i ai se aafiaga tuusa'o ile fetaui ole sima fa'afefiloi ma sima. E tusa ai ma faʻamatalaga talafeagai, afai e maualuga tele le oneone, e faigofie ona faʻaitiitia le suavai o le paluga sima, ma e matua tele lava le gau. E le gata i lea, o le foliga, faʻafefe vai ma le faʻavasegaina o maʻa i le sima faʻafefiloi fua faʻatatau o le a aʻafia ai foi le fausiaina, faʻamauina o le vai, faʻatasi, faʻafefe ma le faʻatulagaina o le sima i se tulaga patino. O faʻataʻitaʻiga talafeagai e faʻaalia ai e ala i le faʻaitiitia o le fua o le vai-sima, o le malosi o le sima e mafai ona faʻaleleia i se tulaga patino. I lalo o le tulaga o le faʻaogaina lelei o le vai, o mea eseese o le sima sima e mafai ona faʻaaogaina atoatoa, ina ia mafai ai ona faʻaleleia atoatoa lona palasitika, faʻamaonia le faʻaogaina o mea faʻafefiloi, ma faʻaleleia le fetaui o faʻafefiloi ma sima.


  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Taimi meli: Sep-03-2024