tala fou

Aso Fa'asalalau:26, Aukuso, 2024

1. Tulaga minerale
O mea taua o le anotusi o le C3A ma le C4AF. Afai o mea o loʻo i totonu o nei vaega e laʻititi laʻititi, o le fetaui lelei o le sima ma le faʻaitiitia o le vai o le a lelei tele, lea e iai le malosi o le C3A i le fetuutuunai. E mafua ona o le vai fa'aitiitiga muamua fa'afefe C3A ma C4AF. E le gata i lea, o le faʻamamaina o le C3A e sili atu le malosi nai lo le C4AF, ma faʻateleina i le faʻateleina o le sima. Afai e sili atu vaega C3A o loʻo i totonu o le sima, o le a taʻitaʻia saʻo i se vaega itiiti o le vai faʻafefe i le sulfate, e mafua ai le faʻaitiitia o le aofaʻi o ion sulfate e gaosia.

2. Lelei
Afai e sili atu le sima, o lona vaega patino o le a matua tele, ma o le a sili atu ona manino le aafiaga flocculation. Ina ia aloese mai lenei fausaga o le flocculation, e manaʻomia le faʻaopoopoina o se aofaʻi o vai faʻaitiitia. Ina ia maua le malosi o le tafe, e tatau ona faʻateleina le faʻaogaina o le vai faʻaitiitia i se tulaga patino. I lalo o tulaga masani, afai o le sima e sili atu ona lelei, o le vaega patino o le sima e maualuga tele, ma o le a faateleina le aafiaga o le vai reducer i luga o le aofaiga tumu o le sima, e faigata ai ona mautinoa le suavai o paʻu sima. O le mea lea, i le faagasologa moni o le faʻapipiʻiina o le sima ma le maualuga o le vai-sima, e tatau ona faʻatonutonuina ma le faʻaeteete le fua o le vai-i-vai ina ia mautinoa o loʻo i ai i le sima ma le faʻaitiitia o vai e malosi le fetuutuunai.

Fa'afefiloi ma Sima

3. Fa'avasegaina o vaega sima
O le aʻafiaga o le sima sima faʻavasegaina i luga o le sima fetuutuunai e masani lava ona atagia i le eseesega i le anotusi o le pauta lelei i vaega sima, aemaise lava le anotusi o fasimea itiiti ifo i le 3 microns, lea e sili ona aafiaga tuusao i le adsorption o vai reducers. O mea o loʻo i ai i lalo ifo o le 3 microns i totonu o le sima e matuaʻi eseese ma faʻatau sima eseese, ma e masani ona tufatufaina i le va o le 8-18%. A maeʻa ona faʻaogaina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le sima, o le vaega faʻapitoa o le sima ua faʻaleleia atili, lea e sili ona aʻafia ai le faʻaogaina o sima ma vai faʻaitiitia.

4. lapotopoto o vaega sima
E tele auala e fa'aleleia ai le lapotopoto o le sima. I aso ua mavae, o fasimea sima e masani ona oloina ina ia aloese mai le oloina o pito ma tulimanu. Ae ui i lea, i le faagasologa o le gaioiga moni, o le tele o vaega o le paʻu paʻu e faigofie ona aliali mai, lea e i ai se aafiaga tuusao i le faatinoga o le sima. Ina ia mafai ona foia lelei lenei faafitauli, e mafai ona faaaoga tuusao tekinolosi polo uamea lapotopoto, lea e mafai ona faaleleia tele le spheroidization o vaega sima, faaitiitia gau gau, ma faapuupuuina taimi olo sima. A maeʻa ona faʻaleleia le taamilosaga o vaega sima, e ui lava o le aʻafiaga i luga o le fua tumu o le faʻaitiitia o le vai e le tele tele, e mafai ona faʻaleleia atili le suavai muamua o le paʻu sima i se tulaga tele. O lenei fa'alavelave o le a sili atu ona iloa pe a la'ititi le aofa'i ole vai fa'aaogaina. E le gata i lea, a maeʻa ona faʻaleleia le taamilosaga o sima, e mafai foi ona faʻaleleia atili le suavai o le paʻu sima i se tulaga patino.

Fa'afefiloi ma Sima1

5. Mea fa'afefiloi
I le fa'aogaina nei o le sima i lo'u atunu'u, o isi mea e masani ona fa'afefiloi fa'atasi. O nei mea fefiloi e masani lava ona aofia ai le pa'u o le ogaumu, lele lefulefu, koale gangue, zeolite pauta, limestone, ma isi. Ina ua uma le tele o faiga masani, ua faamaonia e faapea afai o le vai reducer ma lele lefulefu e faaaoga e fai ma mea fefiloi, sima lelei adaptability mafai. maua. Afai e fa'aogaina le pefu mūmū ma le koale e fai ma mea fa'afefiloi, e faigata ona maua le fa'afefiloi lelei. Ina ia maua se faʻaititia lelei o le vai, e manaʻomia le faʻaitiitia o vai. Afai e aofia ai le pefu lele po'o le zeolite i mea fa'afefiloi, o le gau i le fa'amumu e masani lava ona feso'ota'i sa'o ma le mama o le pefu mūmū. O le itiiti ifo o le gau i le afi, o le tele foi lea o le vai e manaʻomia, ma o le maualuga foi lea o meatotino a le mauga mu. I le maeʻa ai o le tele o faʻataʻitaʻiga, ua faʻamaonia ai o le fetuutuunai o mea faʻafefiloi i le sima ma le vai faʻaitiitia le mea e faʻaalia i vaega nei: ① Afai e faʻaaogaina le paʻu e sui ai le sima, o le a sili atu le malosi o le paʻu o le paʻu e pei o le. siitia fua faatatau sui. ② Afai e faʻaaoga saʻo le pefu lele e sui ai le paʻu sima, e mafai ona faʻaitiitia le suavai muamua pe a uma le mea e sui ai le sili atu i le 30%. ③ Afai e fa'aoga sa'o le zeolite e sui ai sima, e faigofie ona fa'atupu le le lava o le sua muamua ole pa'u. I lalo o tulaga masani, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le suiga o le slag, o le a faʻaleleia le tafega o le paʻu sima. A faʻateleina lefulefu lele, o le a faʻateleina le tafe o le paʻu i se tulaga patino. Pe a sili atu i le 15% le fua faatatau o le sui o le zeolite, o le a matua manino lava le gau o le paʻu.

6. Le a'afiaga o le tu'aiga fa'afefiloi i luga o le sua o le pa'u sima
E ala i le faʻaopoopoina o se vaega o faʻafefiloi i le sima, o vaega hydrophobic o faʻafefiloi o le a faʻapipiʻiina i luga o le sima, ma o le hydrophilic vaega o le a faasino atu i le vaifofo, ma faʻapena lelei ai le faia o se ata tifaga. Ona o le aafiaga adsorption faasino o le admixture, o le a i ai i luga o le sima sima ni moliaga o le faailoga tutusa. I lalo o le aʻafiaga o moliaga tutusa e faʻafefe ai le tasi ma le isi, o le sima o le a fausia ai se faʻasalalauina o le fausaga o le flocculent i le amataga o le faʻaopoopoga o le vai, ina ia mafai ona faʻasaʻolotoina le fausaga o le flocculent mai le vai, ma faʻaleleia atili ai le suavai o le tino vai i se tulaga patino. lautele. Pe a faʻatusatusa i isi faʻafefiloi, o se vaega autu o polyhydroxy acid admixtures e mafai ona latou faia ni vaega e eseese aʻafiaga i luga o le filifili autu. E masani lava, o mea fa'afefiloi hydroxy acid e sili atu lona a'afiaga i le sua o le sima. I le sauniuniga o le sima maualuga-malosi, faʻaopoopoina se vaega faʻapitoa o faʻafefiloi o le polyhydroxy acid e mafai ona maua ai ni aʻafiaga lelei. Ae ui i lea, i le faagasologa o le faʻaaogaina o mea faʻafefiloi o le polyhydroxy acid, e maualuga lona manaʻoga i le faʻatinoina o mea faʻapitoa. I le faʻaaogaina moni, o le paluga e faigofie ile viscosity ma pipii i lalo. I le faʻaaogaina mulimuli o le fale, e faigofie foi i le faʻafefe o le vai ma stratification. A maeʻa ona faʻataʻoto, e faigofie foi i le talatala, laina oneone, ma pu ea. O lenei mea e fesoʻotaʻi saʻo i le le fetaui o faʻafefiloi o le polyhydroxy acid faʻatasi ma sima ma minerale faʻafefiloi. Polyhydroxy acid fa'afefiloi o mea fa'afefiloi ia e sili ona leaga le fa'aogaina o le sima i ituaiga fa'afefiloi uma.


  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Taimi meli: Aukuso-26-2024