tala fou

Aso Fa'asalalau:19, Aoku, 2024

 

1

4. Fa'afitauli o le ea

I le taimi o le gaosiga, polycarboxylic acid-faʻavae vai faʻaitiitia vailaʻau e masani ona taofiofia nisi o mea aoga e faʻaitiitia ai le vevesi i luga o le fogaeleele, o lea e iai a latou mea e faʻaogaina ai le ea. O nei mea aoga e ese mai mea masani e faʻafefe ai le ea. I le taimi o le gaosiga o faʻagasologa o le ea-entraining agents, o nisi tulaga talafeagai mo le faʻatupuina o faʻamautu, lelei, pupuni tapuni e mafaufauina. O nei mea faʻamalositino o le a faʻaopoopoina i le ea-entraining agent, ina ia mafai ona faʻafeiloaʻi faʻamalo i totonu o le sima E mafai ona faʻamalieina manaʻoga o le ea e aunoa ma le afaina ai o le malosi ma isi meatotino.

I le taimi o le gaosiga o le polycarboxylic acid-based water reducers agents, o le ea e mafai i nisi taimi ona maualuga pe a ma le 8%. Afai e fa'aoga sa'o, o le ai ai se aafiaga le lelei i le malosi. O le mea lea, o le auala o loʻo i ai nei o le defoam muamua ona faʻafefe ai lea o le ea. E masani ona tu'uina atu e le au gaosi mea e fa'afefeteina, ae o nisi taimi e mana'omia ai le filifilia e le vaega talosaga.

5. Fa'afitauli i le fua ole polycarboxylate vai fa'aitiitia vai

Ole vailaʻau ole polycarboxylate vai-faʻaitiitia vai e maualalo, maualuga le faʻaitiitia o le vai, ma o loʻo tausia lelei le paʻu, ae o faʻafitauli nei e tupu foi ile faʻaoga:

① O le fua e matua maaleale pe a laʻititi le fua o le vai i le sima, ma faʻaalia ai le maualuga o le faʻaitiitia o le vai. Ae ui i lea, pe a tele le fua o le vai-i-sima (i luga aʻe o le 0.4), o le faʻaitiitia o le vai ma ona suiga e le o manino, atonu e fesoʻotaʻi ma le polycarboxylic acid. O le faiga o le gaioiga o le vai fa'avae vai fa'aitiitiga e feso'ota'i ma lona fa'asalalauina ma le fa'atumauina o a'afiaga ona o le fa'alavelave fa'alavelave fa'aleagaina e faia e le fausaga mole. A tele le fua faatatau o le vai-binder, o loʻo lava le va i le va o mole vai i totonu o le faʻasalalauga sima, o lea o le va i le va o molelaʻau polycarboxylic O le aʻafiaga o le steric e masani lava ona laʻititi.

② A tele le aofaʻi o mea sima, o le aʻafiaga o le vailaʻau e sili atu ona manino. I lalo o tulaga lava e tasi, o le faʻaitiitia o le vai pe a o le aofaʻi o mea sima e <300kg / m3 e laʻititi nai lo le faʻaitiitia o le vai pe a o le aofaʻi o mea sima e> 400kg / m3. E le gata i lea, pe a tele le fua o le vai-sima ma o le aofaʻi o mea sima e laʻititi, o le ai ai se aafiaga superimposed.

Polycarboxylate superplasticizer ua atiaʻe mo sima maualuga-faatinoga, o lona faʻatinoga ma le tau e sili atu ona talafeagai mo sima maualuga.

 

6. E tusa ai ma le tu'ufa'atasia o vaila'au fa'aitiitiga vai o le polycarboxylic acid

E le mafai ona tu'ufa'atasia vaila'au fa'aitiitiga vai polycarboxylate ma vaila'au fa'aitiitia vai fa'avae naphthalene. Afai e fa'aogaina le fa'aitiitiga vai e lua i masini e tasi, o le a iai fo'i se a'afiaga pe a le fa'amama lelei. O le mea lea, e masani ona manaʻomia le faʻaogaina o se seti o meafaigaluega mo vailaʻau faʻaitiitia vai faʻavae polycarboxylic acid.

E tusa ai ma le tulaga faʻaaogaina o loʻo i ai nei, o le tuʻufaʻatasiga fetaui o le ea-entraining agent ma polycarboxylate e lelei. O le mafuaaga autu o le maualalo o le aofaʻi o le ea-entraining agent, ma e mafai ona "fesoʻotaʻi" ma le polycarboxylic acid-faʻavae vai-faʻaitiitia sui e sili atu ona fetaui. , felagolagomai. O le sodium gluconate i totonu o le retarder e lelei foʻi le fetaui, ae e le lelei le fetaui ma isi mea faʻapipiʻi masima ma e faigata ona faʻapipiʻi.

 

7. E tusa ai ma le tau o le PH o le polycarboxylic acid vai e faʻaitiitia ai le vai

O le tau o le pH o le polycarboxylic acid-based water-reduce agents e maualalo ifo nai lo isi vailaʻau faʻaitiitia vai maualuga, o nisi o ia mea e naʻo le 6-7. O le mea lea, e manaʻomia le teuina i totonu o fiberglass, palasitika ma isi pusa, ma e le mafai ona teuina i totonu o pusa uʻamea mo se taimi umi. O le a mafua ai ona faʻaleagaina le vailaʻau polycarboxylate vai-faʻaitiitia, ma a maeʻa le faʻaleagaina o le acid umi, o le a afaina ai le ola o le pusa uʻamea ma le saogalemu o le teuina ma le felauaiga.


  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Taimi meli: Aukuso-19-2024