nyheter

Innleggsdato: 15. juli 2024

1. Betong med høy fluiditet er utsatt for delaminering og segregering.

I de fleste tilfeller vil høyflytende betong tilberedt med polykarboksylsyrebaserte vannreduserende midler ikke gi blødninger i betongblandingen selv om mengden vannreduksjonsmiddel og vannforbruket styres optimalt, men det er veldig lett å oppstå. Stratifiserings- og segregeringsfenomener manifesteres i synking av grovt tilslag og flyting av mørtel eller ren slurry. Når denne typen betongblanding brukes til støping, er delaminering og segregering åpenbar selv uten vibrasjon.

Årsaken er hovedsakelig på grunn av den kraftige reduksjonen i viskositeten til slurryen når fluiditeten til betongen blandet med dette polykarboksylsyrebaserte vannreduserende middelet er høy. Hensiktsmessig blanding av fortykningskomponenter kan bare løse dette problemet til en viss grad, og sammenblanding av fortykningskomponenter fører ofte til reaksjonen med en alvorlig reduksjon av den vannreduserende effekten.

 

1

2. Når det brukes sammen med andre typer vannreduserende midler, er det ingen overliggende effekt.

Tidligere, når man forbereder betong, kunne typen pumpemiddel endres etter ønske, og egenskapene til betongblandingen ville ikke være veldig forskjellige fra laboratorieresultatene, og det ville heller ikke være en plutselig endring i betongblandingens egenskaper. .

Når polykarboksylsyrebaserte vannreduksjonsmidler brukes i kombinasjon med andre typer vannreduserende midler, er det vanskelig å oppnå overlagrede effekter, og den gjensidige løseligheten mellom polykarboksylsyrebaserte vannreduksjonsmiddelløsninger og andre typer vann- reduksjonsmiddelløsninger er iboende dårlige.

3. Det er ingen modifikasjonseffekt etter å ha lagt til vanlig brukte modifikasjonskomponenter.

For tiden investeres det lite i vitenskapelig forskning på polykarboksylsyrebaserte vannreduserende midler. I de fleste tilfeller er målet med vitenskapelig forskning bare å forbedre dens mykgjørende og vannreduserende effekt ytterligere. Det er vanskelig å designe molekylære strukturer i henhold til ulike ingeniørbehov. En serie polykarboksylsyrebaserte vannreduserende midler med forskjellige retarderende og akselererende effekter, ingen luft-medbringende eller forskjellige luft-medbringende egenskaper, og forskjellige viskositeter syntetiseres. På grunn av mangfoldet og ustabiliteten til sement, tilsetningsstoffer og tilslag i prosjekter, er det svært viktig for tilsetningsprodusenter og leverandører å blande og modifisere vannreduserende polykarboksylatblandingsprodukter i henhold til prosjektets behov.

For tiden er de tekniske tiltakene for sammensatt modifisering av vannreduserende midler i utgangspunktet basert på modifikasjonstiltakene til tradisjonelle vannreduserende midler som lignosulfonatserien og naftalenseriens høyeffektive vannreduserende midler. Tester har vist at tidligere modifikasjonstekniske tiltak ikke nødvendigvis er egnet for polykarboksylsyrebaserte vannreduserende midler. For eksempel, blant de retarderende komponentene som brukes til å modifisere naftalenbaserte vannreduserende midler, er natriumsitrat ikke egnet for polykarboksylsyrebaserte vannreduserende midler. Ikke bare har det ikke en retarderende effekt, det kan akselerere koagulasjonen, og natriumcitratløsningen. Blandbarheten med polykarboksylsyrebaserte vannreduserende midler er også svært dårlig.

Videre er mange typer skumdempende midler, luftmedbringende midler og fortykningsmidler ikke egnet for polykarboksylsyrebaserte vannreduserende midler. Gjennom testene og analysen ovenfor er det ikke vanskelig å se at på grunn av den spesielle molekylstrukturen til polykarboksylsyrebaserte vannreduserende midler, basert på dybden av vitenskapelig forskning og akkumulering av erfaring med ingeniørapplikasjoner på dette stadiet, er virkningen av polykarboksylsyre-vannreduserende midler på polykarboksylsyrebaserte supermyknere gjennom andre kjemiske komponenter Det er ikke mange måter å modifisere vannreduserende midler på, og på grunn av teoriene og standardene etablert i fortiden for modifisering av andre typer vannreduserende midler midler, dypere utforskning og forskning kan være nødvendig for polykarboksylatbaserte vannreduserende midler. Gjør rettelser og tillegg.

4. Produktets ytelsesstabilitet er for dårlig.

Ikke mange betongvannreduksjonsmiddelsyntesebedrifter kan virkelig betraktes som finekjemikalier. Mange bedrifter holder seg kun i primærproduksjonsstadiet av miksere og pakkemaskiner, og produktkvaliteten er begrenset av kvaliteten på masterbatchen. Når det gjelder produksjonskontroll, har ustabiliteten til kilden og kvaliteten på råmaterialer alltid vært en viktig faktor som plager ytelsen til polykarboksylsyrebaserte supermyknere.


  • Tidligere:
  • Neste:

  • Innleggstid: 15. juli-2024