nyheter

Post dato:19, aug, 2024

 

1

4. Problem med luftinnblanding

Under produksjonsprosessen beholder polykarboksylsyrebaserte vannreduserende midler ofte noen overflateaktive ingredienser som reduserer overflatespenningen, slik at de har visse luft-medbringende egenskaper. Disse aktive ingrediensene er forskjellige fra tradisjonelle luft-medbringende midler. Under produksjonsprosessen av luftinndragende midler tas noen nødvendige forhold for generering av stabile, fine, lukkede bobler i betraktning. Disse aktive ingrediensene vil bli tilsatt luftinndragende middel, slik at boblene som bringes inn i betongen kan være Det kan oppfylle kravene til luftinnhold uten å påvirke styrken og andre egenskaper negativt.

Under produksjonsprosessen av polykarboksylsyrebaserte vannreduksjonsmidler kan luftinnholdet noen ganger være så høyt som ca. 8 %. Hvis det brukes direkte, vil det ha en negativ innvirkning på styrken. Derfor er den nåværende metoden å skumdempe først og deretter trekke inn luft. Produsenter av skumdempende midler kan ofte tilby det, mens luft-medbringende midler noen ganger må velges av påføringsenheten.

5. Problemer med dosering av polykarboksylat vannreduserende middel

Doseringen av polykarboksylatvannreduserende middel er lav, den vannreduserende hastigheten er høy, og nedgangen opprettholdes godt, men følgende problemer oppstår også ved bruk:

① Doseringen er svært følsom når vann-til-sement-forholdet er lite, og viser en høyere vannreduksjonshastighet. Men når vann-til-sement-forholdet er stort (over 0,4), er vannreduksjonshastigheten og dens endringer ikke så åpenbare, noe som kan være relatert til polykarboksylsyren. Virkningsmekanismen til syrebasert vannreduserende middel er relatert til dets dispersjons- og retensjonseffekt på grunn av den steriske hindringseffekten som dannes av molekylstrukturen. Når vann-bindemiddelforholdet er stort, er det nok avstand mellom vannmolekylene i sementdispersjonssystemet, slik at rommet mellom polykarboksylsyremolekylene Den steriske hindringseffekten er naturlig nok mindre.

② Når mengden sementholdig materiale er stor, er påvirkningen av doseringen mer åpenbar. Under samme forhold er vannreduksjonseffekten når den totale mengden sementholdig materiale er <300 kg/m3 mindre enn vannreduksjonshastigheten når den totale mengden sementholdig materiale er >400 kg/m3. Dessuten, når vann-sementforholdet er stort og mengden sementholdig materiale er liten, vil det være en overliggende effekt.

Polycarboxylate superplasticizer er utviklet for høyytelsesbetong, så ytelsen og prisen er mer egnet for høyytelsesbetong.

 

6. Angående blanding av polykarboksylsyre vannreduserende midler

Polykarboksylatvannreduserende midler kan ikke blandes med naftalenbaserte vannreduserende midler. Dersom de to vannreduserende midlene brukes i samme utstyr, vil de også ha innvirkning dersom de ikke blir grundig rengjort. Derfor er det ofte nødvendig å bruke et eget sett med utstyr for polykarboksylsyrebaserte vannreduksjonsmidler.

I henhold til den nåværende brukssituasjonen er sammensetningskompatibiliteten mellom luftinndragende middel og polykarboksylat god. Hovedårsaken er at mengden luftinndragende middel er lav, og det kan være "forenlig" med det polykarboksylsyrebaserte vannreduserende middelet for å være ytterligere forenlig. , utfyllende. Natriumglukonat i retarderen har også god kompatibilitet, men har dårlig kompatibilitet med andre uorganiske salttilsetningsstoffer og er vanskelig å sammensette.

 

7. Angående PH-verdien til polykarboksylsyre vannreduserende middel

pH-verdien til polykarboksylsyrebaserte vannreduserende midler er lavere enn for andre høyeffektive vannreduserende midler, hvorav noen bare er 6-7. Derfor er de pålagt å lagres i glassfiber, plast og andre beholdere, og kan ikke lagres i metallbeholdere over lengre tid. Det vil føre til at polykarboksylatvannreduserende middel forringes, og etter langvarig syrekorrosjon vil det påvirke levetiden til metallbeholderen og sikkerheten til lagrings- og transportsystemet.


  • Tidligere:
  • Neste:

  • Innleggstid: 19. august 2024